28 Juliol 2023
Informe sobre seguretat ciutadana al Pla de Besòs i al Pla d’en Coll Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs. Departament de Territori. Generalitat de Catalunya.

El  mes de maig del 2022 es va constituir la Comissió Tècnica per a la Gestió del barraquisme a la llera del riu Besòs (CBB), amb l’objecte de coordinar una estratègia per a la intervenció pública de la Generalitat, la Diputació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consorci del Besòs i l’Ajuntament de Montcada i Reixac, que doni solució als problemes de vulnerabilitat i els usos il·legals i inadequats dels assentaments radicats al Pla de Besòs i al Pla d’en Coll.
El Departament de Territori de la Generalitat, a través del nostre partner ALPHANET, va encarregar al nostre equip d'ASECRIM l’elaboració d’un informe amb l’objectiu de descriure les activitats principals no regulades o il·lícites i conèixer la situació sobre quan i com pot afectar la possible delinqüència a la població que utilitza el Pla de Besòs i el Pla d’en Coll.
En aquest estudi es va analitzar la situació actual de la seguretat ciutadana ( percepció d’inseguretat, denúncies, delictes amb més incidència, fenòmens delictius i identificació de llocs amb més incidència de delictes), i es van proposar diversos marcs i enfocaments per millorar la percepció de seguretat d'aquest entorn.